Jeste li znali da se dijete rađa s više moždanih stanica, nego što je zvijezda u galaksiji? I znate li da će dijete do 10-te godine života izgubiti polovicu od trilijun moždanih stanica koje ima ukoliko se one ne stimuliraju na adekvatan način? Znajući koliko je rana stimulacija važna kreirali smo koncept BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za bebe!

BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za bebe© su jedinstveni, inovativni i jedini koncept razvojnih aktivnosti za bebe koji kombinira znanja iz područja fizioterapije i radne terapije u cijeloj Republici Hrvatskoj! Aktivnosti su kreirane za bebe od 2.5 do 12 mjeseci starosti, a autorica koncepta je diplomirana fizioterapeutkinja iz neurološkog područja i radna terapeutkinja Ivana Štedul. Ivana je i majka 3 djece, od kojih je dvoje rođeno kao neurorizično te su joj oni bili baza za razvijanje jedinstvenog sustava razvojnih aktivnosti i posebno oblikovanih vježbi koje pridonose bržem razvoju senzomotoričkih sposobnosti.

Kako je koncept BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za bebe© nastao?

Autorski koncept je nastao je kao produkt dugogodšinjeg rada s djecom s motoričkim, senzoričkim i kognitivnim poteškoćama u RH i inozemstvu. Primijetivši kako određeni segmenti terapijskih postupaka pomažu djeci s motoričkim, senzoričkim i kognitivnim poteškoćama u svladavnju senzo-motoričkih vještina Ivanu je zanimalo može li kombinacija određenih razvojnih aktivnosti dovesti do bržeg razvoja vještina i kod djece s urednom fiziološkom krivuljom razvoja.

Spajajući znanja iz neuroanatomije i biomehanike pokreta stvorene su BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za bebe© , koje se od 2013. godine provode u Karlovcu, a od veljače 2017. i u Zagrebu. Namijenjene su svim bebama – kako bebama sa senzo-motoričkim poteškoćama, tako i bebama s urednim senzo-motoričkim razvojem.

Koji su ciljevi BABYSTEPS Senzo-motoričkh radionica za bebe©?

Glavni cilj BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za bebe© je maksimalno poticanje motoričkih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina bebe kroz pomno odabrane razvojne aktivnosti. Koristeći prvenstveno majčine ruke, različite rekvizite i opremu te facilitirajući poželjne obrasce pokreta vaša beba postaje motorički spretnija, senzorno zadovoljnija, samostalnija, a samim time i sretnija.

Kroz BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za bebe© educiramo roditelje o načinima poticanja cjelokupnog senzo-motoričkog razvoja bebe u svim bebinim aktivnostima od najranije dobi (mijenjanje pelene, nošenje, igra, oblačenje, kupanje, hranjenje) pri tome koristeći:

-postavke baby handlinga i

-stimulaciju svih 7 osjetila.

Koliko traju BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za bebe©?

Ukupno je 9 mjesečnih ciklusa koja beba može pohađati do navršene godine dana starosti, ukoliko krene s 2. 5 mjeseca. Jedan mjesečni ciklus traje 6 x 45 minuta u Zagrebu i 4 x 45 minuta u Karlovcu. Aktivnosti se odvijaju kroz 2 tjedna nakon čega slijedi pauza od 2 tjedna unutar koje roditelji aktivnosti provode u vlastitom domu.

Kako odaberemo grupu u koju želimo ići?

Prilikom otvaranja prijava u nove cikluse, a koje otvaramo na našoj facebook stranici Senzogym (poveznicu staviti) naznačeni su svi datumi i vremena održavanja. Također je naznačeno da se grupe ne mogu birati samostalno jer bebe grupiramo prema njihovim trenutačnim sposobnostima (nije isto imamo li u grupi bebu od 3 mjeseca ili od 6 mjeseci budući s njima ne možemo provoditi iste razvojne aktivnosti).

Prilikom prijave na naš mail šaljmo Vam Obrazac za samoprocjenu Vaše bebe koji sadrži nekoliko pitanja o motoričkom razvoju Vaše bebe. U mailu uvijek naznačimo do kojeg je datuma potrebno ispuniti Obrazac za samoprocjenu i poslati ga na našu mail adresu. Prema svim ispunjenim obrascima formiramo grupe i 2-3 dana prije početka radionica javljamo Vam mailom u koju grupu dolazite.

Radimo u grupi od maksimalno 5-6 beba (i isto toliko roditelja), a aktivnosti se prilagođavaju svakoj bebi ponaosob uzimajuću u obzir njezine tretnutačne sposobnosti.

Čekamo vas! Kada ćete nam se pridružiti?

Ispunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.

 

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.