BABYSTEPS – Senzo-motoričke radionice za bebe i djecu© su jedinstveni, inovativni i jedini koncept aktivnosti s bebama i djecom koji kombinira znanja iz područja fizioterapije i radne terapije u cijeloj Republici Hrvatskoj! Kreirane su za bebe od 2.5 do 12 mjeseci starosti, djecu od 1 do 3 godine i djecu od 4 do 7 godina.

Koncept je kreirala Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja iz neurološkog područja, prvostupnica radne terapije i majka 3 djece predškolske dobi, a nastao je kao produkt dugogodišnjeg rada s djecom s motoričkim, senzoričkim i kognitivnim poteškoćama u RH i inozemstvu (uključujući i rad s vlastitim djetetom s hipotonijom).

Primijetivši kako određeni segmenti terapijskih postupaka pomažu djeci s motoričkim, senzoričkim i kognitivnim poteškoćama u svladavnju senzo-motoričkih vještina zanimalo ju je može li kombinacija određenih aktivnosti dovesti do bržeg razvoja vještina kod djece s urednom fiziološkom krivuljom razvoja. Spajajući znanja iz neuroanatomije i biomehanike pokreta stvorene su BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za bebe© , koje se od 2013. godine provode u Karlovcu, a od veljače 2017. i u Zagrebu. Namijenjene su svim bebama-kako bebama sa senzo-motoričkim poteškoćama, tako i bebama s urednim senzo-motoričkim razvojem.

Koncept BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za bebe© osmišljen je za sve bebe; kako za bebe s određenim senzo-motoričkim odstupanjima, tako i za bebe s urednim razvojnim miljokazima. Aktivnosti unutar koncepta se individualzirano prilagođavaju svakoj bebi, a provode se u malim grupama.

Glavni cilj BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za bebe© je maksimalno poticanje:

  • Senzo-motoričkih
  • Kognitivnih
  • socijalnih i
  • emocionalnih vještina bebe kroz pomno odabrane razvojne aktivnosti.

 

Koristeći prvenstveno majčine ruke, različite rekvizite i opremu te facilitirajući poželjne obrasce pokreta vaša beba postaje motorički spretnija, senzorno zadovoljnija, samostalnija, a samim time i sretnija.

Kroz edukativne i praktične aktivnosti podučavamo roditelje o načinima poticanja cjelokupnog senzo-motoričkog razvoja bebe u svim njezinim aktivnostima od najranije dobi (mijenjanje pelene, nošenje, igra, oblačenje, kupanje, hranjenje) pri tome koristeći:

  • postavke baby handlinga i
  • stimulaciju svih 7 osjetila.

Aktivnosti se prilagođavaju svakoj bebi ponaosob, a sve naučene aktivnosti možete nastaviti provoditi u vlastitom domu. Radimo u grupi od maksimalno 5 beba (i isto toliko roditelja).

Družimo se 4 x mjesečno (Karlovac) i 6 x mjesečno (Zagreb).

 

Ispunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.