Emmett tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke, koje se po autoru tehnike Ross Emmettu nazivaju ”Emmett točke” (mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka).

Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava na licu mjesta  stvaraju novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam klijent prezentira. Emmett tehnika provodi se kod svih dobnih uzrasta, a toliko je nježna da se može primjeniti i na tek rođenoj bebi.

U SenzoGYM –u svakodnevno s bebama i djecom provodimo Emmett tehniku, a najčešće indikacije su poremećaj tonusa (hypotonus ili hipertonus), torticolis, poteškoće s hranjenjem, narušeni posturalni odnosi (skolioza, kifota, ravna stopala, hod na prstima…). Emmett tehniku također provodimo na odraslim osobama u svrhu otklanjanja boli u vratnom ili lumbalnom dijelu kraježnice, otklanjanju trnjenja ruku ili nogu, kod priprema prije operativnih zahvata, problema sa sinusima te limfne drenaže. Radimo je i na sportašima u svrhu priprema za natjecanje, otklanjanja bolova i brze korekcije mišića. Izuzetno smo ponosni što je na tjednoj bazi koristimo u radu s Petrom Furač, reprezentativkom Republike Hrvatske u sportskoj gimnastici.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode djelujemo i na opuštanje mišićne i fascijalne napetosti te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Prije prvog tretmana svakako je potrebno doći na konzultacije koje uključuju detaljnu procjenu djeteta ili odrasle osobe. Emmett tehnika može se provoditi u ležećem, sjedećem ili stojećem položaju, a prvodimo je preko odjeće. Za vrijeme tretmana koristimo ciljani blagi pritisak na Emmett točke. U SenzoGYM-u Emmett tehniku kombiniramo s ostalim komplementarnim metodama i trajanje je 45 minuta.

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.