Ivana Štedul

Ivana Štedul

Ugovori sastanak

Ivana Štedul

diplomirana fizioterapeutkinja i prvostupnica radne terapije

Ivana Štedul rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je 2009. godine na Dodiplomskom stručnom studij radne terapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu  te stekla naziv prvostupnica radne terapije (bacc. occup. therap.). Iste godine odlazi u Camphill commmunity of Ireland gdje pohađa edukaciju iz terapije lutkarstvom prema metodi Giselle Bittlestone namijenjenu djeci s poremećajima iz autističnog spektra pod mentorstvom Danijela Grčevića, speech i drama terapeuta.

Na Specijalističkom diplomskom stručnom studij fizioterapije (neurološki modul) diplomirala je 2011. godine te stekla naziv diplomirana fizioterapeutkinja (dipl. physioth.). Iste godine položila je i stručni ispit.

Od 2014.-2017. godine pohađa Pedagoško-psihološke kompetencije pri Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu , odobrene od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Tijekom studiranja aktivno je sudjelovala na kongresima: The Second International Congress of Students of Rehabilitation of the Faculty of Education and Rehabilitation Sciences at the University of Zagreb – Zajedno “Together”, The 3rd International CROatian Student Summit for biomedical students and young scientist., projekt „Svijet bez zapreka otvoren mladima“ u suradnji Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza i Saveza Udruga osoba s invaliditetom u sklopu kojeg, u više navrata, zajedno s osobama s invaliditetom putuje na višednevne seminare u Zadar i Possenhofen, Njemačka.

Od 2006. do 2009. godine radila je kao demonstrator na Katedri za Anatomiju i fiziologiju Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu pod vodstvom profesora emeritusa dr. sc. Predraga Kerosa, dobitnika nagrade za životno djelo. Od 2010. do 2012. godine bila je zaposlena  na radnom mjestu prvostupnika radne terapije u Lječilištu Topusko. 2014. godine izabrana je u sudstvo Hrvatske komore zdravstvenih radnika za djelatnost radne terapije. Od 2010.-2012. godine bila je zaposlena u Lječilištu Topusko kao radna teraputkinja. Od 2014.-2015. godine radila je u Srednjoj školi Topusko na radnom mjestu nastavnika stručnih predmeta, nakon čega počinje raditi u Centru za rehabilitaciju Nada u Karlovcu. 2017. godine osnova tvrtku SenzoGYM d.o.o, u kojoj je i zaposlena.

Ivana je autorica koncepta BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionice za bebe i djecu©, koje se od 2013. godine provode u Karlovcu, a od veljače 2017. i u Zagrebu. U suradnji s doktorom medicine, specijalizantom ginekologije i porodništva Davorom Zibarem stvara koncepte BELLYSTEPS aktivnosti i vježbi© namijenjenih trudnicama, kao i MOOMYSTEPS vježbi nakon poroda©.

Završila je niz edukacija i tečajeva od kojih su najznačajniji Radnoterapijska procjena igre sa specifičnim procjenama za bebe i malu djecu (voditeljice Saša Radić, Andreja Bartolac, Ivana Medić, Karen Jacobs), Cognitive Orientation to Daily Occupational Performance (voditeljica dr. sc. Claire Sangster Jokic), Terapija hranjenja u pedijatrijskoj re/habilitaciji – od teorije do svakodnevne prakse (predavač: Vesna Cotic Costello, MS, OTR/L), Laban/Bartenieff analiza pokreta, NTC sustav učenja. Od lipnja 2018. godine je certificirana Emmett terapeutkinja.

Ivana je vodila nekoliko projekata prevencije vršnjačkog nasilja kroz forum kazalište s učenicima osnovnih i srednjih škola , koji su financirani od strane Grada Karlovca, kao i Županije karlovačke.

Udana je i majka Filipa, Jakova i Gite.

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.