Schroth metoda je vodeća svjetska metoda  za neoperativno liječenje idiopatskih skolioza i kifoza, a osnovana je na principima K. Schroth i Ch. Lehnert –Schroth u Njemačkoj 1920. god. Ova fizioterapijska metoda  namijenjena je djeci od navršene 10. godine života i odraslim osobama. Kroz Schroth metodu educiramo klijenta o njegovoj krivini i mehanizmima nastanka krivine. Metoda uključuje 3D auto-korekciju, stabilizaciju korekcije, edukaciju klijenta i održavanje korekcije tijekom svakodnevnih aktivnosti.

Cilj Schroth terapije je samostalna sposobnost klijenta za provedbu korekcije u aktivnostima svakodnevnog života. Rehabilitacijski cilj je i sprječavanje progresije krivine do točke u kojoj je indicirana kirurška korekcija deformiteta, zatim smanjenje boli i poboljšanje kvalitete života.

U SenzoGYM-u provodimo Schroth metodu po BSPTS (Barcelona Scoliosis Physical Therapy School) programu koju je osnovao Dr. Manuel Rigo, MD, a koristi originalne principe koje su uvele K. Schroth i Ch. Lehnert –Schroth. Specifične vježbe su individualne te se provode u svim položajima, ovisno o stanju klijenta. Jedan tretman Schroth terapije traje 90 minuta, a cilj nam je postaviti klijenta u što bolji korektivni položaj kroz korektivne tehnike disanja kako bi se krivine ispravljale “iznutra”.

Prije uključivanja u Schroth terapiju potrebno je doći na individualne konzultacije i prvi pregled.

 

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.