Svjedoci smo sve većih problema s posturom – nepravilnim držanjem koji se javljaju kod djece predškolske i školske dobi, a koji u kasnijoj adolescentnoj dobi mogu dovesti do skolioze i ostalih deformacija kralježnice.

Neki od čimbenika rizika za razvoj neadekvatnih posturalnih odnosa su sve rasprostranjeniji sjedilački način života, smanjena razina kretanja, odstupanje u motoričkom razvoju u ranoj dobi djeteta do godinu dana starosti, a iskrivljenjima kralježnice ne pridonose niti sve teže torbe učenika, pogotovo u nižim razredima osnovne škole. Zbog nepravilne posture javljaju se i problemi s pisanjem u trenutku kad dijete krene u školu.

Iz tog razloga za djecu u dobi od 5-10 godina kreirali smo preventivni program korektivnih fizioterapijskih vježbi kojima je krajnji cilj uspostava pravilnih posturalnih odnosa te eventualna korekcija neadekvatnih posturalnih odnosa.

Naš program sastoji se od:

  • fizioterapijske procjene na početku i kraju tretmana
  • pisane samoprocjene prije uključivanja u sam program
  • edukacije o pravilnim posturalnim odnosima kroz prikaz fotografija i demonstracijom kako bi djeci sve bilo zorno prikazano
  • adekvatnih fizioterapijskih vježbi bez rekvizita i sa rekvizitima
  • vježbe za prevenciju nastanka deformiteta (skolioza, kifoza, lordoza, ravna stopala, varus ili valgus koljena)
  • osvješćivanja eventualnih odstupanja i pomaganja djetetu da samostalno napravi korekciju
  • vježbi abdominalnog disanja koje pridonose boljoj posturi
  • individualno savjetovanje roditelja na kraju mjesečnog ciklusa i eventualno upućivanje na individualni tretman.

Voditeljica fizioterapijskih vježbi za održavanje pravilne posture je Anamarija Majcenović, fizioterapeutkinja dodatno educirana iz Schroth metode (svjetski priznata trodimenzionalna terapijska metoda konzervativne fizikalne terapije za osobe svih dobnih uzrasta, najviše za djecu sa skoliozom, kifozom i lordozom) te Emmett tehnike.

Vježbamo u grupi od maksimalno 5-ero djece, kroz igru i kroz vođenu priču kako bi sve aktivnosti u potpunosti bile prilagođene svakom djetetu.

Prijave primamo na info@senzogym.hr (u naslov molim staviti Vježbe za pravilnu posturu) nakon čega na mail adresu dobivate kratak Obrazac za samoprocjenu i sve dodatne informacije.

Vježbamo 8 školskih sati po ciklusu.

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.