Što je baby handling i zašto je važan?

Baby handling podrazumijeva niz postupaka koji uključuju pravilno postupanje s djetetom od samog rođenja. Kroz pravilno izvedene aktivnosti:

  • podizanja bebe
  • nošenja bebe
  • hranjenja bebe
  • mijenjanja pelene
  • presvlačenja
  • kupanja bebe
  • spavanja bebe

beba stječe adekvatne obrasce pokreta. Pravilan baby handling nužan je od samog rođenja pa dok dijete samostalno ne prohoda.

Adekvatnim pokretima bebinom mozgu šaljemo niz informacija o položajima tijela u prostoru čime se izbjegavaju patološki obrasci pokreta i beba od samog početka adekvatno usvaja posturalne aktivnosti.

Kroz baby handling beba, zapravo, nesvjesno vježba, a zaista je jednostavan za provođenje kad ga se usavrši.

Kada krenuti na SenzoGYM babyhandling radionicu?

Na SenzoGYM radionicu babyhandlinga preporuča se doći još za vrijeme trudnoće kada su majka i otac još uvijek dovoljno opušteni i imaju vremena uvježbavati adekvatne aktivnosti babyhandlinga na lutkama.

Također, na babyhandling radionicu odlično je doći dok je beba još sasvim malena kad se i majka i dijete oporave od poroda (s cca mjesec dana starosti) te tada aktivnosti  babyhandlinga pokazujemo na bebi. Babyhandling se, naravno, može primjenjivati i na starijim bebama te za početak nikad nije kasno.

Kako izgleda SenzoGYM baby handling sat?

SenzoGYM babyhandling sat traje 45 minuta i uključuje demonstraciju i aktivno uvježbavanje svih aktivnosti koje su bebi i roditelju važne. Svaki sat provodi se individualno (jedan par).

Počinjemo od osnovnog učenja o pravilnom podizanju i spuštanju djeteta u krevetić. Nastavljamo s pokaznim aktivnostima mijenjanja pelene, oblačenja i presvlačenja. Ovisno o tome je li beba dojena ili se hrani na bočicu pokazujemo adekvatne položaje pri aktivnosti hranjenja te spavanja.

Kroz aktivnosti babyhandlinga pomažemo bebi da od početka usvaja ispravne obrasce pokreta čime preveniramo pojavu patoloških obrazaca pokreta.

Kako dogovoriti SenzoGYM babyhandling individualni sat ili radionicu?

SenzoGYM babyhandling sat mogće je dogovoriti javljam na naš službeni mail info@senzogym.hr ili preko kontakt forme. Prilikom javljanja potrebno je napisati dob djeteta (ili tjedne trudnoće), želite li pohađati babyhandling sat u Zagrebu ili Karlovcu te odgovara li Vam više prijepodnevni ili poslijepodnevni termin.  

Cijena individualnog SenzoGYM babyhandlig sata (45 minuta) iznosi 250 kuna i plaća se putem transkacijskog računa pri rezervaciji termina.

Nudimo i uslugu edukacije medicinskog osoblja bolnica, domova zdravlja i patronaže. Za dodatne informacije potrebno se javiti na naš službeni mail info@senzogym.hr uz naznaku o broju osoba koje bi prisustvovale edukaciji i mjestu na kojem bi se edukacija održavala.

 

 

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.