Jeste li znali da u prve 3 godine života mozak ima najveću sposobnost stvaranja guste neuralne mreže? Znate li da se poticanjem pravilnih obrazaca kretanja kroz razvojne igre prilagođene starosnoj dobi djeteta, osim motoričkih sposobnosti razvija i inteligencija? Milijarde živčanih stanica (neurona) se međusobno povezuju i učvršćuju veze (sinapse) među sobom ukoliko postoji adekvatna stimulacija. Što su te veze čvršće, dijete je vještije u određenoj aktivnosti, a područja koja ne stimuliramo dovoljno ili ne stimuliramo uopće propadaju.

Mi znamo koliko je rana stimulacija važna i iz tog razloga smo kreirali BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za djecu od 1-3 godine©. Program BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za djecu© je nastavak BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za bebe©, a autorica programa je diplomirana fizioterapeutkinja iz neurološkog područja i radna terapeutkinja Ivana Štedul. Ivana je i majka 3 djece, od kojih je dvoje bilo neurorizično. BABYSTEPS programi nastali su kao produkt rada s djecom sa senzo-motoričkim i kognitivnim odstupanjima s kojima je radila u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i u radu sa svojom vlastitom djecom.

Što će Vaše dijete dobiti pohađajući BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za djecu©?

Ciljevi BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za djecu© su:

  • razvijanje odnosa povjerenja na razini roditelj-dijete
  • poticanje i povećanje samostalnosti u aktivnostima svakodnevnog života (primjerice igra, oblačenje, hranjenje),
  • razvijanje maksimalnih grubomotoričkih vještina,
  • razvijanje vještina fine motorike,
  • razvijanje suradničkih odnosa radom u grupi
  • razvijanje vještina relaksacije i opuštanja u multisenzornom okruženju
  • razvijanje kreativnosti, mašte i usmjerenosti na zadatak
  • razvijanje koncentracije, pažnje i vještina logičkog razmišljanja i zaključivanja
  • razvijanje mehanizama nošenja s frustracijom

Kako to izgleda u praksi?

Kroz pomno osmišljenje razvojne aktivnosti prvenstveno radimo na izgradnji odnosa povjerenja na relaciji dijete – roditelj i svaki roditelj je aktivni sudionik BABYSTEPS Senzo-motoričkih radionica za djecu©. To znači da je roditelj, uz voditeljice aktivnosti, taj koji dijete potiče na cjelokupni proces, uključujući i one aktivnosti koje djetetu u danom trenutku možda nisu najdraže.

Prije dolaska, a prilikom prijave na mail Vam šaljemo Upitnik za samoprocjenu djeteta u kojem dobivamo osnovne informacije o Vašem djetetu. Upitnik za samoprocjenu je potrebno ispuniti i vratiti na našu mail adresu nekoliko dana prije početka kako bismo prema ispunjenim Upitnicima mogli prilagođavati razvojne aktivnosti koje planiramo provesti.

Svaki mjesec imamo novu temu rada te kroz tu temu provlačimo sve aktivnosti. Ukoliko je, primjerice, tema lopta sve aktivnosti za razvijanje grubomotoričkih, finomotoričkih, kognitivnih vještina provest ćemo koristeći lopte. Upravo iz razloga što mijenjamo temu rada, najveći broj djece koje pohađa BABYSTEPS Senzo-motoriče radionice za djecu© ostaje u našem programu dok ne napune 3 godine. Izuzetno je važno aktivnosti provoditi i u vlastitom domu. To se posebno odnosi na aktivnosti koje djetetu ne idu „od prve“. U cijelom procesu djetetu roditelj treba biti podrška.

Koliko se često odvijaju BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za djecu©?

BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za djecu© odvijaju se u ciklusima. Jedan mjesečni ciklus traje 4 x 60 minuta u Zagrebu i 4 x 45 minuta u Karlovcu. Zajednički se razvojno igramo 1 x tjedno, tj. 4 x mjesečno. Ciklusi se nadograđuju jedan na drugi i svaki se ciklus razlikuje budući se razlikuju i teme rada.

Kome su namjenjene BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za djecu©?

BABYSTEPS Senzo-motoričke radionice za djecu© namjenjena su svoj djeci od 1 – 3 godine, kako djeci sa senzomotoričkim i kognitivnim odstupanjima, tako i djeci koja prate uredan fiziološki razvoj.

Veselimo se zajedničkom razvojnom igranju!

Ispunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.