Što je SenzoGYM trudnički tečaj?

SenzoGYM trudnički tečaj je teorijsko-praktični tečaj nastao suradnjom Jelene Dimnjaković, dr. med. i Ivane Štedul, dipl. physioth.

Cilj tečaja je budućim roditeljima pružiti informacije o:

  • o svim fazama poroda i disanju
  • važnosti kontakta koža na kožu neposredno nakon poroda
  • pravilnoj njezi novorođenčeta
  • važnosti i tumačenju screening testova
  • važnosti potrbušnog položaja novorođenčeta u budnom stanju
  • uspostavljanju i održavanju laktacije te izbjegavanju zamki odustajanja od dojenja
  • pravilnom babyhandlingu od najranije dobi (kroz demosntraciju i uvježbavanje)

Tko provodi edukaciju?

Edukaciju provode Jelena Dimnjaković, doktorica medicine i Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja i radna terapeutkinja.

Što SenzoGYM trudnički tečaj razlikuje od ostalih?

SenzoGYM trudnički tečaj razlikuje se od ostalih budući je interaktivan i u svaki dio tečaja uključena je demonstracija i uvježbavanje babyhandling aktivnosti.

Nakon SenzoGYM trudničkog tečaja svaki polaznik tečaja biti će osposobljen za provođenje pravilnog babyhandlinga s čime može započeti neposredno nakon poroda. 

„Baby handling podrazumijeva niz postupaka koji uključuju pravilno postupanje s djetetom od samog rođenja. Kroz pravilno izvedene aktivnosti podizanja i nošenja, hranjenja, mijenjanja pelene, presvlačenja i spvanja beba stječe adekvatne obrasce pokreta. Pravilan baby handling nužan je od samog rođenja pa dok dijete samostalno ne prohoda. Adekvatnim
pokretima bebinom mozgu šaljemo niz informacija o položajima tijela u prostoru čime se izbjegavaju patološki obrasci pokreta i beba od samog početka adekvatno usvaja posturalne aktivnosti. Kroz baby handling beba zapravo nesvjesno vježba, a zaista je jednostavan za provođenje kad ga se usavrši“ (Ivana Štedul, dipl. physioth., majka troje djece).

„Na tečaju se govoriti i o tome kako dojenje osnažuje majke jer služi kao odličan alat za uspavljivanje i umirivanje djeteta. Roditelji će saznati kako uspostaviti dojenje, kako će izbjeći komplikacije koje dovode do odustajanja od dojenja te gdje potražiti pomoć ukoliko je ona ipak potrebna. Demonstriramo i različite položaje za dojenje.

Pri svemu ovome naglašavamo kako ne dijelimo majke na one koje doje ili ne doje, već nam je zaista važnopružiti adekvatnu podršku svima.

Kako je i podrška oca djeteta od iznimne važnosti za uspostavaljanje balansa unutar svih aktivnosti kad se beba rodi, edukacija je namjenjena i
tatama.“  (Jelena Dimnjaković, dr. med., majka dvoje djece, vlasnica Lanctonline-a: https://www.lactonline.com/ )

Kada se organiziraju SenzoGYM trudnički tečajevi?

SenzoGYM trudnički tečaj organiziramo 2 x godišnje u našim prostorima u Zagrebu i Karlovcu. Sve informacije o datumima održavanja postavljamo na našu službenu facebook stranicu Senzogym.

SenzoGYM trudnički tečaj organizira se uglavnom subotom u malim grupama,  a traje 4 školska sata od kojih je 1 školski sat namijenjen demonstraciji i uvježbavanju babyhandlinga.

Cijena SenzoGYM trudničkog tečaja iznosi 700 kuna za oba roditelja.

 

 

 

×

Popunite obrazac i ubrzo ćemo Vas kontaktirati.